Pravilnik o zasebnosti
Oviratlon

1 Izjava o varstvu osebnih podatkov

V Športnem društvo Oviratlon, Ulica Staneta Bokala 14, SI - 4270 Jesenice (v nadaljevanju: upravitelj) spoštujemo vašo zasebnost in varnosti vaših osebnih podatkov posvečamo vso pozornost. Naša politika o varstvu podatkov je zato skladna tako z veljavnimi določbami na področju varstva osebnih podatkov kot tudi z drugimi zakonskimi določili.

Da bi vaše podatke kar najbolj učinkovito zaščitili pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo podatkov in njihovim uničenjem oziroma dostop do njih onemogočili nepooblaščenim tretjim osebam uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki jih nadgrajujemo skladno s tehnološkim razvojem in zakonskimi spremembami.

V nadaljevanju vas bomo seznanili, katere vaše osebne podatke zbiramo in čemu jih uporabljamo, kako varujemo vaše podatke in kako lahko sami spremenite svoje podatke.

2 Katere vaše osebne podatke zbiramo?

Našo spletno mesto lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le ob izpolnitvi naslednjih obrazcev.

Prijava
Osebni podatki, ki jih o vas pridobimo so:

Osebne podatke, prejete z izpolnitvijo obrazca Prijava zbiramo, uporabljamo in obdelujemo z namenom vodenja evidence o udeležencih dogodka ter komunikacijo po e-pošti v zvezi s prijavo, potekom, vsebino dogodka in zadovoljstvom z njim ter za pošiljanje e-novic z informacijami o dogodku.

Osebni podatek o e-naslovu, ki ga posredujete s prijavo se uporablja izključno za pošiljanje e-novic do preklica. Obveščali vas bomo s koristnimi informacijami o izzivih Oviratlona, do dvakrat (2) mesečno.

Registracija ekipe
Osebni podatki, ki jih o vas pridobimo so:

Osebne podatke, prejete z izpolnitvijo obrazca Registracija zbiramo, uporabljamo in obdelujemo z namenom vodenja evidence o številu ekip in številu udeležencih v posameznih ekipah. Nosilec ekipe je kontaktna osebe posamezne ekipe. E-naslov nosilca ekipe uporabljamo za komunikacijo po e-pošti v zvezi s prijavo, potekom, vsebino dogodka ter za pošiljanje e-novic z informacijami o dogodku. V posamezno ekipo se udeleženci dogodka prijavljajo sami z izpolnitvijo obrazca Prijava in tam izbiro ekipe. Pri dodajanju udeležencev dogodka zbiramo tudi osebne podatke vaših so-udeležencev. Zato se prepričajte, da boste vse informacije, ki se nanašajo na tretje osebe, podali z njihovim soglasjem.

Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na spletnem mestu www.oviratlon.si.

Povabi prijatelja

Pri izpolnitvi obrazca Povabi prijatelja, NE hranimo nobenih osebnih podatkov. Z vpisom osebnih podatkov se izvede neposredna komunikacija po e-pošti.

Prijava na Junior Oviratlon

Osebni podatki, ki jih o vas pridobimo so:

Osebne podatke, prejete z izpolnitvijo obrazca Prijava na Junior Oviratlon zbiramo, uporabljamo in obdelujemo z namenom vodenja evidence o udeležencih dogodka ter komunikacijo po e-pošti v zvezi s prijavo, potekom, vsebino dogodka in zadovoljstvom z njim ter za pošiljanje e-novic z informacijami o dogodku.

Osebni podatek o e-naslovu, ki ga posredujete s starši posredujete se uporablja izključno za pošiljanje e-novic do preklica. Obveščali vas bomo s koristnimi informacijami o izzivih Oviratlona, do dvakrat (2) mesečno.

Nagradne igre
Če sodelujete v nagradnih igrah, uporabljamo vaše podatke za izvedbo iger in opcijsko za informiranje o izzivih Oviratlona.

3 Komu posredujemo vaše osebne podatke?

Osebne podatke uporabljamo izključno za potrebe uspešne realizacije dogodka Oviratlon in ostalo nujno potrebno komunikacijo (potrditev prijave). Podatki se zbirajo od vseh udeležencev, ne glede na obliko prijave. Dostop do osebnih podatkov in obdelavo podatkov bodo izvajale naslednje pravne osebe:

4 Kako varujemo vaše podatke?

Vsi omenjeni podatki, se na strežniku upravitelja shranjujejo trajno.
V Športno društvo Oviratlon lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabimo za namene statističnih analiz. V nobenem primeru vaših osebnih podatkov ne bomo predali nepooblaščenim osebam.   

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema s katerim opravlja naročila.

5 Pravica dostopanja do informacij

Pravico imate, da na lastno zahtevo in brezplačno prejmete informacije o tem, katere vaše osebne podatke smo shranili. Nadalje imate pravico zahtevati popravke, izbris ali prepoved uporabe nepravilnih podatkov. V določenih okoliščinah utegne biti izbris podatkov v nasprotju z zakonskimi predpisi, še posebej, če so podatki namenjeni za računovodske in knjigovodske namene.

Kadarkoli lahko zahtevate:

6 Uporaba storitve Google Analytics

To spletno mesto uporablja storitev Google Analytics, ki je storitev za spletno analitiko družbe Google Inc. (''Google''). Google Analytics uporablja tako imenovane ''piškotke'', besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ki jih pridobi piškotek, se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA, kjer se shranijo.

Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih spletne strani za upravljavce spletne strani in za opravljanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletne strani in uporabo interneta. Po potrebi bo družba Google tovrstne informacije posredovala tretjim osebam, in sicer v zakonsko predpisanem obsegu, oziroma, če tretje osebe tovrstne podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google ne bo v nobenem primeru združevala vašega naslova IP z drugimi podatki družbe Google. Namestitev piškotkov lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika ali spremenite nastavitev uporabe piškotkov. Vendar vas moramo pri tem opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da se strinjate, da družba Google obdeluje o vas zbrane podatke na način, kot je bil predhodno opisan, in za zgoraj naveden namen.

Naše spletno mesto uporablja funkcijo anonimizacije, ki jo zagotavlja storitev Google Analytics. V tem okviru se naslovi IP shranjujejo in obdelujejo samo v skrajšani obliki, tako da jih ni mogoče povezati z identiteto določene osebe.

7 Integracija vtičnikov za socialno omrežje

Na našem spletnem mestu so nameščeni naslednji vtičniki (''plugins'') za socialno omrežje:

Vtičniki socialnih omrežij se na našem spletnem mestu nahajajo pri novicah. Prepoznate jih po pikogramih dotičnih omrežij.

Da bi povečali zaščito osebnih podatkov pri obisku naše spletne strani, so vtičniki (plugins) za socialna omrežja v našo spletno stran integrirani s tako imenovano rešitvijo ''dveh klikov''. Takšen koncept zagotavlja, da se povezava s strežniki posameznega ponudnika ob obisku naših spletnih strani, ki vsebujejo takšne vtičnike, ne vzpostavi samodejno. Aktivirajo se šele, ko jih kot uporabnik aktivirate in s tem podate svoje soglasje za prenos podatkov, tako da vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki določenega ponudnika. Vsebina vtičnika določenega ponudnika se nato posreduje neposredno do vašega brskalnika in se prikaže na zaslonu vašega računalnika.

S pomočjo vtičnikov dobi posamezni ponudnik socialnega omrežja informacijo o tem, do katere naše spletne strani ste dostopali. Če ste v času obiska naše spletne strani z vašim uporabniškim računom prijavljeni na enem izmed družbenih omrežij, se lahko ponudnik seznani s tem, do katerih vsebin dostopate s svojim uporabniškim računom. V primeru interakcije z vtičniki, npr. če pritisnete gumb ''deli'', vaš brskalnik to informacijo posreduje do strežnikov določenega ponudnika, kjer se ta informacija shrani.

Dodatne informacije o zbiranju in uporabi podatkov na socialnih omrežjih ter o vaših pravicah in možnostih za varstvo zasebnosti lahko najdete na spletni strani določenega ponudnika:
Facebook: http://www.facebook.com/policy.php 
Twitter: https://twitter.com/en/privacy
Google: https://policies.google.com/privacy
Pinterest: https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy

8 Facebook Custom Audience Pixel

(koda za merjenje povpraševanja oziroma sledenje različnim konverzijam in dogodkom na Facebooku)

Sodelujemo v Facebookovem programu Custom Audience (določanje ciljne skupine strank za oglaševanje), ki nam omogoča prikazovanje individualno prilagojenih oglasov, če ste prijavljeni v svoj uporabniški račun na Facebooku. To orodje nam omogoča, da prilagodimo naše oglase glede na vašo uporabo našega spletnega mesta, da tako zagotovimo po meri ukrojene oglase.

Poleg spremembe nastavitev vašega brskalnika lahko prilagodite tudi svoje preferenčne nastavitve z ustreznimi nastavitvami na Facebooku, če ne želite več prejemati po meri ukrojenih oglasov na Facebooku.

9 Upravitelj

Športno društvo Oviratlon, Ulica Staneta Bokala 14, SI - 4270 Jesenice, info@oviratlon.si

Datum: 21.05.2018