Dober namen
LIDL OVIRATLON

Da bi bile vsakodnevne ovire tistih, ki jih je življenje postavilo pred zahtevne preizkušnje, vsaj nekoliko manjše, oviratlonci 1 evro od vsake plačane prijavnine za Oviratlon Obstacle Challenge podarimo.

Za otroke v URI – Soča vsako leto pripravimo mini oviratlon, na katerem otrokom čez ovire pomagajo znani Slovenke in Slovenci.

2019

Na sedmem pokljuškem oviratlonu smo oviratlonci za dober namen zbrali 2.036 evrov. Podarili smo jih URI – Soča, ki bo z donacijo oviratloncev svojim otrokom omogočila doživetje športnega vikenda na Debelem rtiču.

Za otroke, ki so na rehabilitaciji v URI – Soča, smo organizirali tudi mini oviratlon, na katerem so najmlajšim oviratloncem čez ovire pomagali številni znani obrazi.

2019
2018

Na šestem pokljuškem oviratlonu smo oviratlonci za dober namen zbrali 2.012 evrov. Podarili smo jih URI – Soča, ki bo z donacijo oviratloncev svojim otrokom omogočila doživetje športnega vikenda na Debelem rtiču.

Za otroke, ki so na rehabilitaciji v URI – Soča, smo organizirali tudi mini oviratlon, na katerem so najmlajšim oviratloncem čez ovire pomagali številni znani obrazi.

2018
2017

Na oviratlonu, ki je bil 17. 6. 2017 v Planici, smo 1 evro od vsake plačane prijavnine namenili URI – Soča, in sicer za nakup prilagojenih športnih pripomočkov.

Za otroke, ki so na rehabilitaciji v URI – Soča, pa smo organizirali že šesti mini oviratlon, na katerem so najmlajšim oviratloncem čez ovire znova pomagali številni znani Slovenske in Slovenci.

2017
2016

Na petem pokljuškem oviratlonu smo oviratlonci za dober namen zbrali 1.614 evrov. Podarili smo jih URI – Soča. Ta je zbrana sredstva namenila za program »zdravljenja kronične nerakave bolečine«, v sklopu katerega želi napredovati predvsem pri diagnosticiranju izvora bolezni, za kar je bilo treba kupiti napravo za izvajanje kvantitativne senzorimetrije. Ponosni smo, da smo k uresničitvi tega cilja URI ­– Soča pomagali tudi oviratlonci.

Seveda smo tudi v sezoni 2016 za otroke, ki so na rehabilitaciji v URI – Soča, organizirali mini oviratlon, na katerem so najmlajšim oviratloncem čez ovire pomagali številni znani obrazi.

Pokljuka

Dobrodelni smo bili tudi na drugem prekmurskem oviratlonu. Kriznemu centru za mlade Murska Sobota smo podarili 533 evrov, ki jih je ta namenil za nakup opreme v fantovski in dekliški spalnici.

Otroke iz Kriznega centra za mlade Murska Sobota smo v času priprav na Oviratlon Prekmurje povabili v našo družbo in jih popeljali po progi ter čez nekatere ovire.

Prekmurje
2015

Pokljuka

S pomočjo že četrte donacije s pokljuškega oviratlona (tokrat smo zbrali 2.018 evrov) je URI - Soča bogatejša za pripomočke za delovno terapijo in senzomotorično integracijo.

Pokljuka

Murska Sobota

Sredstva, zbrana na Oviratlonu Murska Sobota, v višini 388 evrov smo podarili otrokom in mladostnikom v Kriznem centru za mlade v Murski Soboti. Ta jih je namenil za nakup sobnega kolesa, s pomočjo katerega bodo lahko otroci v centru športno aktivni tudi v bolj hladnih in deževnih dneh.

Murska Sobota
2014

Oviratlonci smo na rekordnem pokljuškem oviratlonu za otroke v URI - Soča zbrali 2.608 EUR, ki smo jih namenili za nakup športnih rekvizitov Wesco, s pomočjo katerih otroci skozi igro, podobno kot njihovi zdravi vrstniki, razvijajo in krepijo fizične ter umske spretnosti in sposobnosti.

2014
2013

Z oviratlon donacijo v višini 1.480 evrov z drugega oviratlona na Pokljuki je URI - Soča kupila projektor za interaktivno tablo v bolnišnični šoli. Delo na interaktivni tabli sedaj poteka bolj kakovostno in učinkovito, saj omogoča boljšo tabelsko sliko. Na ta način otroci, ki daljši čas preživijo v bolnišnici in tam izpolnjujejo tudi učne obveznosti, lažje spremljajo pouk in si pridobivajo nova znanja.

2013
2012

Že na prvem oviratlonu na Pokljuki smo zbrali kar 760 evrov, ki jih je URI - Soča namenila za nakup plezalne stene v telovadnici URI - Soča, s pomočjo katere tako otroci kot odrasli pri plezanju krepijo moč mišic, spretnost gibanja, pozornost, načrtovanje, voljo in odločnost, kar pomembno prispeva k uspešni rehabilitaciji, preizkušanje svojih zmožnosti na napravah, ki jih uporabljajo zdravi, pa je še dodaten motiv za pozitivno naravnanost v procesu rehabilitacije.

2012